Country i have visited

Ok.. baru lepas jawab quiz teka country.. 100% biar betul.. pancing suruh share lettew lol

Just want to list down what countries i have visited so far and short review

1-Singapore- that was 25 years back masa tinggal dekat johor. I remembered my mom sampai sesat2 naik bas and she bring me one of the theme park dekat Singapore

2- United Kingdom – for study!! Pengalaman yang sangat berharga. Jatuh bangun masa zaman remaja. Jumpa dan bercinta En Suami di London you olls dating dekat kedai makan pakistan and naik train pergi leigh on sea ohh what a memory. Pengalaman kerja pizza dgn boss org Afghanistan , kerja kedai ice cream dengan boss org bangladesh and lastly kerja dengan org melayu Tuk Din yang sekarang tersangat lah femes di kota London. 

Selain belajar di London, pernah pergi Birmingham, Manchester, Hasting

Birmingham pergi Cadbury world and lawat family adik Fatimah yang femessss boleh kecek kelantan tuh. Masa tuh adik Fatimah tade lagi huhu

Machester pengalaman tertinggal bas and duduk tempat paling belakang sebelah orang mabuk dan sebelah bilik air.. lamanya masa berjalan masa tuh. And ofcourse Stadium Manchester United

3- Spain- Cordova, Real Madrid and Andalusia.

Pergh sampai sekarang masih teringat2 keindahan Alhambra. Spain sangat cantik and rasa nak pergi lagi. Pokok limau penuh sepanjang jalan. Semoga dapat lah pergi lagi. Oh my cantiknya Spain!!!

4- Germany- untuk mereka yang sukakan architecture bangunan moden dan segala yang moden germany antara tempat yang patut dikunjungi. For me i more appreciate nature and sceneray. Pengalaman tak boleh lupa gaduh dengan boyfriend masa jalan kat germany, mabuk bas dan tidur dekat station bas nak jimat duit. Tempat yang dilawati Hahn dengan Koln 

5- Dubai- masa nih kecik lagi form 3 yang ingat shopping jubah and sarung bantal, tilam

6- Abu Dhabi- rasa lebih kurang 2 minggu jugak pergi Abu Dhabi nih. Tinggal dekat rumah kawan yang parent kerja embassy. Jalan malam- malam tengok orang jogging , pergi shopping mall, makan nasi briyani and shopping minyak wangi . Abu Dhabi pon cantik. Pasir 7 jenis and masa nih Dubai and Abu Dhabi baru nak start develop 

7- Australia Sydney- setelah setahun kumpul duit dapat bawak satu family anak dua orang , mak dan mak mertua. Puas hati! Blue mountain cantik! Enjoy makan kebab and kena pulak masa pergi vivid sydney! And lagi special sebab dapat pergi dengan cousin yang membesar bersama. Total group dalam 11 orang tak termasuk kanak-kanak. Oh ye pengalaman stroller kena curi lepas turun flight. Claim insurance beli stroller baru huhu

8- India- Chennai haish macam mana lah boleh terlupa negara yang satu nih tahun 2017 rekod tercipta ulang alik Chennai sebanyak 6 kali sehingga October akan datang tak sure lagi. Ulang alik sebab kerja. Enjoy makan and tak sempat lagi nak jalan and lawat negeri lain selain Chennai

Ok. So far total 8 countries. Harap dapatlah bertambah list jalan- jalan nih. Okay nak check point boleh redeem ticket kapal pergi mana.

Berjalan menenangkan fikiran dan membuka mata melihat keajaiban Allah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s